Skip to content

Willemstad, Curaçao

2.3.2012

Pitkästä aikaa takaisin reissuun, viimeisiä kohteita viedään jo! Matkan toinen Alankomaiden Antilli ja meidän lempikohde olis tällä kertaa vuorossa.

Willemstadilainen postikorttimaisema vastaanotti meidät heti satamassa, joka sijaitsi ihan keskusta-alueen vieressä. Vaikka muissa kohteissa värikkäitä taloja olikin läiskitty vierekkäin ihan miten sattuu, niin täällä niiden värit oli tarkkaan mietitty ja museoviraston taholta valvottu.

Keskustasta löyty talojen reunustamia kapeita kävelykatuja, joiden varrella oli niin kauppoja, ravintoloita kuin pankkejakin. Willemstad oli ehkäpä vielä Martiniquetakin eurooppalaisemman oloinen ainakin keskustan alueelta, ja siellä oli kotoista tepsutella menemään. Sunnuntaipäivä kun tosin sattui taas olemaan, niin harva paikka oli auki ja paikallista väestöä ehkä vähemmän liikkeellä.

En oo näköjään saanu tarpeekseni näistä värikkäistä taloista, tällä kertaa lahden toiselta puolen kuvattuna. Toi kuvassa näkyvä silta oli kääntösilta, illalla laivan lähtiessä oli makeeta kattoa, kun silta kääntyi edestä pois.

Synkkä aava Atlantti laivoineen. Ei vaan Karibianmeri ja 100 kilsaa Venezuelaan.

Pukeuduin vahingossa koko-oranssiin, mut ehkä se melkein Hollannissa on ihan ookoo.

Tällä kertaa vähän pastellisempaa värimaailmaa pikkusen kauempana keskustasta.

Ja tyrskyävä meri, jota ei välttämättä heti sijoittais Karibialle. Täst kuvasta tulee itseasiassa tosi paljon kesän italianreissun rannat ja se rantaviiva ylipäätään, mut vois tää olla jostain paljon pohjosemmastakin.

Kierrettiin tollanen lahti, joka oli siinä keskustan vieressä. Tuolla oli hullun paljon lintuja ja tossa kiertäessä törmättiin muunmuassa joihinki kuningaskalastajan tapasiin veijareihin.

Uiva tori. Tai kojut oli maissa, mut noilla veneillä ilmeisesti kuljetettiin myytävät tuotteet paikalle. Tarjolla oli lähinnä erilaisia kasviksia ja hedelmiä, joita ei uskallettu ostaa turistiripulin pelossa. Ja muutenkin ne oli ehkä enemmän sellasia ruoanlaittokasviksia kuin heti nautittavaks tarkotettuja.

Siinä hän poseeraa laivan kanssa. Olis pitäny olla vähän enempi vasemmalla, niin bajamajat olis peittyny mun pään taakse!

Näytän jotenki anorektiselta ton muorin vieressä. Nää kuvat on sellaselta museoalueelta, joka katto kokonaisen korttelin ja näyttelyitä oli ulkona ja sisällä. Joku tyyppi oli ostanu ja entisöiny koko korttelin ja sit rakentanu sinne museon, joka kerto afrikkalaisten historiasta ja orjuudesta muunmuassa.

Illalla laivalla oli taas teemabileet, tällä kertaa aiheena oli 60-luku. Koska olin jo voittanu naamiaiskisan ja arvelin, että 60-luvulla eläneitä muita matkustajia vastaan mulla ei oo kuitenkaan mitään mahiksia, niin en kauheesti panostanu tähän. Tässä kuitenkin mun illan look:

Kuvakin suoraan 60-luvulta, kiitos picnikin. Ei tästä nyt kauheesti tolkkua saa, mut korkee sivuponnari, vaaleeta huulikiiltoa, korkeevyötäröiset housut ja raitapaita pääty lopulta päälle. Olin ennen lähtöä epätoivosesti googletellu 60-luvun pukeutumistyyliä, mutta sain niin erilaisia tuloksia, etten lopulta oikein saanu tolkkua sen olennaisimmista jutuista. Jotain tällasta brigittebardottyyppistä mä kai hain. Suurin osa muista matkalaisista oli kuitenkin vetänyt päälleen räikeetä hippilookia, jonka mä jostain syystä yhdistän 70-luvulle, mut ehkä oon vaan ajastani jäljessä. Loppujen lopuks päädyttiin nukkumaan ennen koko varsinaisen kisan alkua, joten asulla ei kauheesti ollut edes väliä.

Viimesenä vuorossa on Trinidad ja Tobago, joista kuvasaldo on varsin vähäistä erinäisten syiden takia. Mutta palataan siihen ens kerralla!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: