Skip to content

St. John’s, Antigua

10.2.2012

Ja matka jatkuu. Martiniquelta seilattiin Antigualle, joka oli reitin viimeinen Pieni Antilli.

St. John’s herätti heti laivasta noustua ihastusta karkkitaloillaan. Tää oli reissun eka selkee turistikohde, jossa sataman vieressä oli jos jonkinlaista taxfree-myymälää tollasella kävelyalueella.

Vähän pidemmälle ku tosta keskusta-alueelta käppäili, niin ei ollu enää yhtään niin idyllistä. Yritin koko reissun ajan opetella nauttimaan tollasen rappioromantiikan kuvaamisesta vähän rähjäsemmilläkin seuduilla, mut kyllä ne vaan on oikeesti kauniit asiat, jotka saa meikäläisen kameran takana syttymään.

Löydettiin paikallinen hätäpuhelin. ;)

Onnistuttiin aika monesta kohteesta bongaamaan joku saaren historiasta kertova museo. Tää versio oli tosi pieni ja sympaattinen, jotenki sellanen kotikutosen olonen. Sen lisäks et museot on ihan mielenkiintosia, niissä on myös kiva käydä vähän viilentymässä ilmastoidussa tilassa.

Vielä vikoja fiilistelykuvia. Antiguasta kohteena huomas selvästi, et siellä käy säännöllisesti jenkkiristeilijöitä. Meidät yritettiin heti ekoilla metreillä houkutella sisään kasinolle ja lisäks J:lle kaupattiin hasista jätskibaarissa. Jossain vaiheessa kans eksyttiin alueelle, jossa reggaeta luukutettiin täysillä kadulla ja vastaantulijat oli vähän jänniä. Jollekin villimmälle reissaajalle siis varmaan ihan mielenkiintonen biletarjontakin saarella, mut meihin ei oikein uponnu. Antigualla paikallisen väestön joukossa näki kans selkeesti enemmän valkoihosia ku aikasemmissa kohteissa, tiedä sit onko nää alkuperäisasukkaita vai myöhemmin saarelle muuttaneita. Niin ja plussaa jalkakäytävistä, joita tällä kertaa jopa useimpien teiden varressa oli.

Koska tähän tuli niin vähän kuvia, niin laitan vielä laivalta pari fiiliskuvaa, joita tuli reissun aikana räpsittyä.


Laivan sauna ja uima-allas oli ahkerassa käytössä, must tuntuu et mä ja J oltiin ainoot, jotka tuolla altaassa pulikoi ihan antaumuksella. Oli varmaan muilla matkustajilla kiva katella meidän riehumista yläkannelta. Tykkään kyllä hurjasti tosta paatista, se on niin paljon enemmän laiva ku vaikka jotku ruotsinlaivat.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: