Skip to content

Kaapinpohjaruokaa

16.9.2011

Koska oon laiska ja siedän nälkää yhtä hyvin ku keskimääränen 3-vuotias, niin ruoantarpeen yllättäessä alan yleensä kaupassa käynnin sijaan penkoa komeroita jonkun syötäväks kelpaavan toivossa. Ainakin jos oon yksin kotona. Ja tällä nyt sit tarkotetaan jotain oikeeta ruokaa eikä mitään muroja, vaikka joskus tulee kyllä pahimmassa nälässä sorruttua niihinkin kunnon lounaan sijasta. Yllättävän hyviä ruokia sitä pienellä mielikuvituksella saakin aikaseks vaikka mistä, joten jaetaanpa pari esimerkkiä ja vinkkiä muille nälkäsille.

Maailman helpoimmat calzonet (ja maailman selkeimmät kuvat). Kaapissa sattu olemaan muutama tortilla, joten eikun metwurstia, mozzarellaa ja persiljaa väliin, muutama minuutti öljyssä paistinpannulla ja napaan! Väliin voi laittaa käytännössä mitä vaan (jotain juustoa suosittelen, et pysyy kasassa) ja tortillojen sijasta voi käyttää kans esimerkiks ohutta rieskaa. Oma setti oli ehkä vähän turhan rasvanen ja suolanen, koska kolmen calzonen jälkeen oli pikkasen ähky olo, mut joku tuore tomaatti ja vaikka rucola varmaan raikastais sopivasti. Pienemmiks pilkottuina nää kävis hyvin jossain illanistujaisissakin pikkusuolasena.

Välimerellinen kasvispata. Jääkaapista löyty kaalia, pensaspapuja, kirsikkatomaatteja ja oliiveja, ja kuivakaapissa pyritään pitämään aina tomaattimurskaa -kaikki pannulle, vähän mausteita sekaan ja kasvispata on valmis. Ite halusin just tota välimerellistä fiilistä, joten mausteena toimi mustapippurin lisäks paprikajauhe ja yrtit. Padan nautin laiskan naisen couscousin (couscous lautaselle ja vedenkeittimestä sopivasti vettä päälle, voita tai öljyä voi sekottaa mukaan jos jaksaa) kanssa ja koko setin kruunasin vielä tuoreella persiljalla. Hyvää oli!

Näiden lisäks muita helppoja ja nopeita ruokia on esimerkiks pasta minkä tahansa kaapista löytyvän kanssa (pelkkä maustettu tomaattimurskakin on jo hyvää, sipulilla, kinkulla ja erilaisilla kasviksilla saa jo tosi monipuolisia versioita aikaseks), kannattaa vaan käyttää lisukkeet pannun kautta, niin maku irtoo paremmin. Ite yleensä keitän eka pastan, sit kippaan ne jonneki odottamaan ja kuullotan/ruskistan/lämmitän pastankeittokattilassa lisukkeet, minkä jälkeen kaadan pastan takas kattilaan ja sekotan kaikki sekasin. Lämpimät voileivät on aina varma nakki myöskin, tosi laiskalla tuulella ollessaan voi leivät lämmittää mikrossa ja vähän ahkerampana uunissa.

Mitä te syötte, kun nälkä pääsee yllättämään?

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. elaine permalink
    16.9.2011 20:12

    Kun nälkä nimenomaan YLLÄTTÄÄ, niin jotain helppoa vaan, leipää tms. Tiedän, huono tapa, mutta ku on tähän tottunu ni tuntuu vaikeelta alkaa tehdä jotain ruokaa heti, mieluummin vasta sen leivän jälkeen ;)

    • 16.9.2011 20:22

      Totta, välillä on kyllä niin nälkä ettei pysty minkään tasosta kokkausta edes ajattelemaan ennenku saa jotain murua rinnan alle :) Kyllä täälläkin tulee vähintään napsittua niitä raaka-aineita pelkiltään kokkauksen ohessa, ja onhan tossa vieressä pizzeriakin jos ihan epätoivonen alkaa olla… ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: