Skip to content

Spontaani tapasilta

11.9.2011

Olin eilen koko päivän yhessä tilaisuudessa, josta tulin kotiin melkosen uuvuksissa mutta hyvillä mielin. Siinä sit juolahti mieleen, että olis mukava lipitellä vähän viiniä miekkosen kanssa. Vähän alko jo nälkäkin olla, mutta mitään kauheen monimutkasta ei ois jaksanu kokata. Kuulostaa tapasillalta!

Aikani netistä inspiraatiota haettuani pääty ostoslistalle herkkusieniä, paprikaa, kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, oliiveja, ilmakuivattua kinkkua/salamia/jotain (kylmäsavustettu härkä pääty lopulta ostoskoriin), hyvää  leipää ja tuoreita yrttejä. Pottuja vanhempien perunamaasta meillä olikin jo valmiiks, joten tapaspöytään päätyi lopulta seuraavat ruokalajit:

Marinoidut herkkusienet

herkkusieniä

balsamicoa

oliiviöljyä

soijakastiketta

tuoretta persiljaa

mustapippuria

Pilko herkkikset puolikkaiksi ja iske kulhoon muiden ainesten kanssa, anna muhia jonkun aikaa. Käytä kuumalla pannulla, nauti.

 

Tomaatti-valkosipulileivät

vaaleaa leipää

kypsiä, tuoreita tomaatteja

oliiviöljyä

valkosipulia

Leikkaa leipä noin sentin siivuiksi. Laita siivut uunipellillä n. 200-asteiseen uuniin niin että ne rapsakoituvat. Puolita tomaatit ”vaakasuunnassa” (niin, että sisukset on kunnolla esillä). Hiero leipäsiivut tomaatinpuolikkailla. Murskaa valkosipuli ja sekoita oliiviöljyyn. Valele leipäsiivut öljy-valkosipuliseoksella. Leikkaa päälle tuoretta persiljaa.

 

Paistetut perunat

(uusia) perunoita

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Pilko isommat perunat paloiksi, pienet voi käyttää kokonaisina. Iske potut uunipellille, rouhi päälle reippaasti pippuria ja suolaa, valele oliiviöljyllä. Paista n. 200-asteisessa uunissa, kunnes perunat on kypsiä (ehkä joku 40 minuuttia?).

 

Grillatut paprikat

paprikoita

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Pilko paprikat isohkoiksi lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille sisäpuoli ylöspäin, mausta pippurilla ja suolalla ja lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Paista n. 200-asteisen uunin ylätasolla kunnes paprikat pehmenevät ja alkavat ruskistua, ehkä suunnilleen vartti.

 

Kuten kuvista näkyy, näiden valmistettavien ruokien lisäks tarjolla oli mozzarellaa, vihreitä oliiveja, kylmäsavuhärkää ja leipien hieromiseen käytetyt tomaatit. Viininä oli mun keväällä Veronasta tuoma punkku, jossa yhdistyy alueen perinteiset rypäleet Corvina ja Sangiovese. En tiiä kehittikö taannoinen viininmaistelu mun makuaistia punkkuystävällisempään suuntaan vai sattuko toi olemaan vaan erityisen hyvää punaviiniä, mutta tykkäsin tosi paljon!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: