Skip to content

Viinibrunetti

1.9.2011

Eilen oli vielä viimenen tsäänssi hyvästellä työpaikka, kun kesiksille järkättiin jäähyväisbileet. Luvassa oli viininmaistelua Viinikellarissa ja maistuva illallinen sekä pieni taikashowkin. Tän jälkeen kemut ois jatkunu vielä musan ja juomisen merkeissä, mutta meikätyttö suuntas kotiin rentoutumaan.

Säästelin nälkää iltaa varten syömällä vaan kevyen lounaan, joten pöydässä odottava näky oli vähän huolestuttava:

All wine and no food makes Paula a dizzy girl. (Huomatkaa hieno viittaus populaarikulttuuriin. Joka mun piti ite googlettaa että tietäisin mist on asia…)

Onneks saatiin kuitenkin lupa syödä alkupalalautasen ravut alkumaljan kanssa, hyviä olivat! Aikamoista itsehillintää vaati, ettei tuhonnu noita muitakin juttuja saman tien, ne kun piti säästää testailtavaks punkkujen kanssa.

Sit seuras pientä luentoa neljästä rypälesortista, Cabernet Sauvignonista (kotoisin Etelä-Ranskasta mutta levinnyt myös uuteen maailmaan, aromi mustaherukkainen ja tumman marjainen), Tempranillosta (espanjalainen, ei juuri levinnyt muualle, maanläheinen ja nahkainen aromi), Syrahista/Shirazista (Ranskasta lähtöisin, viljellään paljon myös mm. Australiassa, hillomaisen marjaisia ja mausteisia aromeita) ja Sangiovesesta (Toscanan oma viini, jouluisen mausteinen ja yrttinen).

Luennon jälkeen alko sit viinien väriin, tuoksuun ja makuun perehtyminen. Meidän tehtävä oli tunnistaa missä lasissa on mistäkin rypäleestä tehty viini ja lisäks valita omat suosikkimme ja inhokkimme. Saatiin tietoa tekniikoista, miten viineihin kannattaa tutustua, ja päästiin kertomaan omia havaintojamme aromeista. Oli jännä huomata, miten paljon eroja tollasissa peruspunkuissakin (mulle kaikki punkut on perus, en oo mikään kauhee viininystävä) on, kun niitä tutki tollee rinnakkain. Ja nyt pääsen ylpeilemään hajuaistillani, mä nimittäin sain oikeen rivin aikaseks jo tuoksukierroksen perusteella! Kun viinit oli pantu järjestykseen, maisteltiin niitä vielä noiden tapasten kanssa ja saatiin yllättyä, kuinka paljon ne muuttukaan ruoan kanssa. Uskalsin jopa maistaa lautasella ollutta manchego-juustoa täydellisen maistelukokemuksen saadakseni.

Sit jatkettiin illallista, luvassa oli vasikkaa ohran kanssa ja ihanaa suklaakakkua, mmmmm.

Viinit jäi mulla kyllä loppuruokailun aikana väliin, en tajuu mikä tollasissa maisteluissa on ku alkoholin tuntee päässään jotenki hurjan selvästi. Join siis maksimissaan puolet jokaisesta lasista ja noi oli vielä pieniä laseja, mut silti alko päässä tuntua sellanen pieni heitto. Sama juttu Ausseissa ku oltiin viinitilakierroksella, vaikka ei tunne oloaan humalaiseks niin päässä heittää. Tai ei heitä mut on vähän sillee sumussa. Ehkä sitä jotenki keskittyy niin intensiivisesti siihen maisteluun et vaikutuskin tuntuu voimakkaammin?

Mun hiukset oli muuten kauheen kivasti tuolla ihan vahingossa, yritin niistä napata pari kuvaa lähtiessäni mut aika huonolla menestyksellä. Tässä yritystä kuitenkin:

Onpahan jotain varavaihtoehtoja jossei saada hääkampausta toimimaan. Mutta eiköhän me saada.

Mainokset
One Comment leave one →

Trackbacks

  1. Spontaani tapasilta «

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: